duminică, 9 februarie 2014

Proteze dentare fixe sau mobile

Pentru realizarea unei proteze dentare fixe si mobile si pentru existenta spatiului pentru igiena este necesar un spatiu de minim 12 mm intre mucoasa si nivelul planului de ocluzie. Evaluarea spatiului vertical este importanta in stadiul de planificare a ocluziei. Evaluarea spatiului vertical este importanta in stadiul de planificare a tratamentului, deoarece un spatiu insuficient impiedica folosirea puntii.
Din acest motiv, este necesar ca diagnosticul de evaluare sa includa modele maxilare si mandibulare montate in articulator la o dimensiune verticala de ocluzie determinata cu sabloane de ocluzie ce indica nivelul planului de ocluzie la protezele dentare fixe.Confectionarea protezei fixe si mobile foloseste o tehnica similara protezei totale.La acest tip de restaurare protetica nu este necesara extensia bazei protetice.
Numarul dintilor ce trebuie inlocuiti e determinat de pozitia implantelor si de necesitatea de a limita extensia distala. Este indicat ca extensia sa se limiteze la 15-20 mm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu